Nem-ID bliver til Mit-ID. Hvordan skal du forholde dig?

NemID bliver til Mit-ID. Hvordan skal du forholde dig?

Alle dansker, som i dag bruger NemID, ville opleve at applikation ville blive erstattet med det nye “Mit-ID”. Det er meningen at det bliver erstattet, så du skal slet ikke blive nervøs. Alt det, som man i dag bruger sit NemID til, ville blive Mit-ID i stedet. Derfor når du skal overfører penge, eller købe ting på internettet, ville du i stedet for NemID begynde at bruge Mit-ID.

Hvorfor laves det om til Mit-ID?

Den primær grund til at man skrifter til Mit-ID er fordi, man er ved at skabe en helt ny infrastruktur, som kommer til at give bedre muligheder for de private virksomheder, som i dag bruger NEM-ID. Det har hidtil fungeret sådan, at det kun har været de offentlige myndigheder, som har kunne tilslutte sig til en broker.

Hvad er en broker?

En broker er i bund og grund en virksomhed, som giver adgang til Mit-ID. Det er altså et slags mellemlag mellem tjenesteudbyderen og Mit-ID. Hvis der skulle ske ændringer i Mit-ID, så er der altså brokeren, som skal forholde sig til de ændringer, som nu bliver lavet, og ikke længere tjenesteudbyderen. Det giver større sikkerhed + så bliver det nemmere for private institutioner at blive udbydere af Mit-ID.

Hvad skal du gøre som borger?

Faktisk ikke det større. Planen for Mit-ID er at den skal gå live i sommeren 2021. Indtil Mit-ID har 100% overtaget, ville du stadig kunne benytte dit NemID. Der kommer ikke en periode hvor man fx ikke kan logge på sin netbank eller købe ting på nettet. Selve løsningen bliver udfaset langsom, så begge systemer kan bruges i et stykketid, så man er sikker på at alle kan følge med.

Du ville blive kontaktet af Digitalisering styrelsen, når du ikke længere kan bruge dit NemID. Når du skal skifte fra NemID til Mit-ID, kommer man til at kunne gøre det på to måder. Begge metoder skal du tilgå via selvbetjening.

Hvis du allerede har en netbank aftale med en grønlandsk eller dansk bank, så får du Mit-ID gennem din netbank eller mobilbank. Har du ikke en netbank aftale med en grønlandsk eller dansk bank, så kan du oprette et Mit-ID på MitID.dk. Du kommer ikke til at bruge større IT-ressourcer på dette skift. Det er meningen, at det skal være så nemt som muligt for den enkelte borger at tage skiftet fra NemID til Mit-ID. Det kommer kun til at være besværligt fra brokerne.

Bliver sikkerheden bedre?

NemID er allerede meget sikkert. Så det kan kun blive bedre. Mit-ID kommer til at få en ny funktion, som hedder “differentierede sikkerhedsniveauer” Det skal forstods sådan, at du som borger kan logge på, med et lavere sikkerhed niveau, hvis du kun skal se noget, men hvis du skal fortages ændringer skal du logge på med et højere sikkerheds niveau. Det betyder i praktisk, at det bliver nemmere for borgeren at bruge, og ville blive sværere for hacker, at kunne ændringer på dine oplysninger.

Hvor kan jeg få hjælp, hvis jeg ikke kan få det til at virke?

Vi hjælper selvfølgelig, med sådan nogle problemer, her hos IT Løsningen. Du kan være mere end velkommen til at tage kontakt til os, hvis du har spørgsmål, eller gerne ville have hjælp, den dag du bliver bedt om at flytte til det nye Mit-ID. Ring på 50 70 60 23.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *