Rengør dit elektronik og undgå sygdomme

Sprit

Hele verden snakker i øjeblikket om hvor vigtigt det er at spritte hænder, bruge maske, og rengøring af diverse elementer, som vi rør ved i løbet af arbejdsdagen. Specielt når Covid-19 er i omløb. Men når Covid-19 er væk i den store verden, så er det stadig super vigtig at vi engang i mellem rengøre vores mus, tastatur, computer osv. Vi skal ikke stoppe fordi Covid-19 er væk. Der findes jo stadig andre bakterier og vira, som kan føre til andre sygdomme.

Rigtige mange bakterier og vira kan faktisk overleve på diverse overfalder i op til 48 timer, og Covid-19 kan leve endnu længere. Derfor er der stor sandsynlighed for at din forkølelse eller Covid-19 kunne være undgået, hvis vi havde rengjort vores IT-udstyr på forhånd. Hvis vi alle sammen er super gode til dette på arbejdspladsen, ville vi nemt kunne undgå mange sygdomme. Du sidder nu og tænker, jamen det jo lige meget. Det jo ikke fordi vi rør os i ansigtet, når vi sidder på computeren. Og jo faktisk rører vi mennesker sig i ansigtet ca. 20 gange i timen, oven i alt det rører du jo også ved andre ting i løbet af din arbejdsdag.

IT Løsningen anbefaler at du laver en let overflødig rengøring hverdag af dit udstyr, og en mere grundig rengøring en gang om ugen. Er der flere mennesker, som bruger det samme tastatur og mus i løbet af dagen, anbefaler vi at udstyret rengøres grundigt hverdag – Før og efterbrug. Så burde i kunne undgå en masse smitte fra vira og bakterier.

 

Den lette rengøringen hverdag: 

Sluk for dit udstyr og find en tør mikrofiberklud. Sørg for kluden er ren. Du skal også bruge én fin sprit. På ca. 70% spritindhold. Hvis du har noget husholdningssprit skal du ikke bruge dette. Det har en alt for høj sprit indhold, som ville ødelægge plastikdelene. Hæld den fine sprit på microfiberkluden, meget vigtig at du ikke hælder det direkte på computeren eller udstyret. Tør derefter microfiberklude rundt stille og roligt på din computer, tastatur, mus og eventuelt skærm. Dette er en meget hurtigt proces, som faktisk kan dræbe 99,9% af alle bakterierne. Dette kan eventuelt gøres hver gang man møder ind. På den måde bliver det en vanedannelse, som medarbejderne vener sig til.

Den større rengøringen en gang om ugen:

Denne procedure kan eventuelt gøres hver gang på en bestemt dag. Fx kan i aftale på kontoret at alle skal lave en grundig rengøring af deres kontor plads hver mandag. Så er man sikker på at det bliver gjort. Sørg igen for at dit udstyr er slukket. Denne gang skal du ikke bruge fin sprit. Men derimod et rengøringsmiddel, som er lavet til IT-udstyr. Det er meget vigtig du ikke bruger hvilket som helst rengøringsmiddel. Da mange former for disse kan skade udstyret. Brug derfor kun rengøringsmiddel, hvor der står på produktet at det kan bruges til en skærm, andet plastik og metal. Du kan også købe et sæt med Renseservietter. Dette virker lige så godt. Her tager du tastatur og musen lidt mere grundigt og her tager du også bordpladen og kontorstolen, samt armlæget. Find også en vatpind, som du kan bruge på tastaturet og musen. På den måde kan du komme ned i alle kroge, hvor skidtet kan sætte sig.

Midler som ikke må bruges på IT-udstyr:  

  • Brug ikke Husholdning sprit eller håndsprit.
  • Brug ikke klorin
  • Brug ikke acetone

Hvis du ikke har andet en husholdning sprit i huset. Kan du lave din egen opløsning, så du kommer får en midler spirt procent på omkring de 70-80% stykker. Det kan i nogle tilfælde være billigere, men vi anbefaler dog at man køber en sprit med indholdet 70%. Hvis du dog ikke har muligheden kan du selvfølgelig lave din egen uden problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ring
Priser
Vidensbasen
Kontakt