Har du fået virus?

En virus kan være mange ting. Det er dog oftest et software- eller computerprogram, der overfører kopier af sig selv til andre computere, uden at brugeren er velvidende om dette. I mange tilfælde er en computervirus udviklet til at udføre et arbejde, som ejeren eller brugeren ikke er interesseret i. Indikatorer på at man har fået en virus kan være følgende:

  • Arbejder din computer meget langsomt?
  • Får du pop-up reklamer?
  • Lukker din computer dine programmer umotiveret ned?

Det er et par tegn på, at din computer har fået virus. Det kan også være, at din computer sender spam mails, uden du ved det. Alt afhængig af hvilken virus, der er tale om, så vil skaderne kunne variere. Nogle virusser vil kunne udføre stor skade og beskadigelse på dine private data, såvel som i tilfælde af, at der er tale om en arbejdsplads. Kender du nogle af disse ting? Hvis du genkender tegnene, burde du kontakte IT Løsningen med det samme og komme til bunds i det egentlige program, inden det er for sent.

Der findes forskellige typer af virusser. Fælles er dog, at de er skabt af ondsindede årsager og ofte på et bestemt grundlag. Derfor er fjernelse af virus altid det optimale valg, da ens filer og data ikke kan sikres på andre måder. I takt med teknologiens udvikling, så skabes der også mere omfattende og ødelæggende virusser, der tilmed kan behandle dine private oplysninger. Tøv derfor ikke med at gøre noget ved problemet, hvis mistanken skulle være ude.

Vi fjerner virussen hurtigt, og nemt og sikkert.

Vi gennemgår hele din computer for at få den op at køre på dens bedste vis. Selv hvis din computer har en slem infektion. Vi vil først finde ud af om din computers hardware er beskadiget, før vi begynder at fjerne virussen. Det er ikke altid til at vide, hvor stor en skade virussen har forvoldt. Det kan tilmed være, at din harddisk har taget skade. I dette tilfælde vil det slet ikke kunne betale sig at påbegynde fjernelsen af virussen, da det er for sent at rette op på skaden.

Er dit hardware ikke beskadiget, vil vi scanne og rydde godt op i din computers styresystem, for at nå til bunds i hvilken virus du har. Vi bruger vores eget værktøj, som kan finde frem til det skadelige software, som du har liggende på din computer. Herefter vil vi fjerne virussen, og scanne computeren flere gange igennem, for at sikre at din computer er virusfri. Det er efter vores mening den mest effektive og holdbare virusfjernelse.

Afhængig af den enkelte situation, så vil vi altid tilbyde dig den bedste løsning, som løser dine problemer til bunds. Det er ikke nok for os at skabe et overfladisk resultat. Tværtimod ønsker vi at skabe en sikker fremtid for dig med en grundig virusfjernelse.

Hvis din computer er meget slemt inficeret, tilbyder vi selvfølgelig at få geninstalleret dit styresystem.

Hvordan undgår du virus og malware?

Du vil aldrig kunne undgå virus med 100% garanti. Du kan dog tage forbehold på, hvordan du bruger internettet. Du skal også bruge din sunde fornuft, når du bevæger dig rundt på internettet. Vi har samlet et par gode råd, som du kan følge for at undgå virus på din maskine.

  • Brug altid anti-virus.
  • Hold dig væk fra gratis optimeringsprogrammer.
  • Åben aldrig filer fra folk du ikke kender.
  • Køb kun fra hjemmesider, som du stoler på.
  • Husk at få et servicetjek hos os, som holder din computer sikker og hurtigt.
  • Mails med mange stavefejl eller andet mistænksomt, skal du holde dig væk fra. Specielt med mail hvor både dansk og engelsk er kombineret.
  • Hold dig også væk fra hjemmesider med vulgært indhold

Det er vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser, når man færdes på nettet. Malware og diverse virusser kan være overalt, og præg dette skal man forholde sig kritisk til både indhold og afsender. På denne måde vil man kunne undgå mange problematikker og uheldige situationer. Ligeledes er det vigtigt, at man ikke undervurderer det forebyggende arbejde. Heri er det blandt andet vigtigt, at man opdaterer sin software regelmæssigt. Hvis man ikke gør dette, så vil en af computerens største sikkerhedshuller ikke være opdateret. Derfor vil man også være mere sårbar overfor malware og diverse virus.

Det vil endvidere anbefales jævnligt at få foretaget et servicetjek. Dette indebærer blandt andet en fejlsøgning, optimering og opdatering. Alt afhængig af hvad der måtte være nødvendigt for at skabe de bedste omstændigheder for dig.

Se også vores tilbud af andre ydelser såsom: computer reparation, it support til erhverv og private eller rensning af computer.

Du kan altid spørge os, hvis du er i tvivl.

Er du blevet ramt af virus, eller skal vi hjælpe dig med at forbygge din computer mod virus?