Fejlsøgning af en computer

Computer Fejlsøgning

Din computer laver en mærkelig fejl, og det er super irriterende.. Du ville prøve at lave problemet selv inden du tager til kontakt til os. Vi har lavet en guide til hvordan du fejlsøger din egen computer, så du forhåbentligt kan finde frem til fejlen. Udsat hvor gamle computeren er, eller om den er dyr eller billig. Man ville desværre tit komme ud for hardware eller software fejl. Hvis du ikke finder frem til fejlen af dig selv. Stå vi altid klar til at hjælpe, du skal bare kontakte IT Løsningen på 50 70 60 23 eller via mail kontakt@itloesningen.dk. Det koster kun 200,- at få fejlsøgt din computer, og ud fra vores fejlsøgning kommer vi med et uforpligtende tilbud. Vi er helt ligeglade om computeren er køb hos os eller om den er købt af en konkurrent. Vi leverer samme service.  

Hardware eller software fejl?

Det første du skal have fundet ud af, er om fejlen forekommer af dit hardware altså dine dele inde i computeren eller om fejlen opstår via det software som du har installeret på computer. Hvordan finder jeg ud af det?

Den nemmeste måde at udpege software fejl, er at geninstallere dit styresystem. Så starter du din computers software på en frisk. Faktisk skaber mange programmer fejlene på en computer. Derfor er det også vigtig at du ikke bare installere alle dine personlige programmere med det samme. Du skal vente med at sætte din computer 100% op, til du har fundet ud af den fejl som du jagter stadig forekommer efter en geninstallation af dit styresystem. Du skal kun installere det spil eller program, hvor du oplevet fejlen til at starte med. Hvis fejlen fortsat sker, er der stor sandsynlighed for at din fejl kommer af hardwaren i din computer. Derudover er din fejl væk, har du nu fundet ud af at din fejl forekom af et stykke software, som var installeret på din computer. Nu skal du begynde at installere de programmer, som du havde inden du geninstalleret styresystem. Det skal gøres en efter én, så du på den måde kan lave udelukkes metoden, og finde frem til det program eller software som påbegyndte fejlen.

Software fejl

Er du nu nået frem til et specifik program, som giver dig fejlen. Er der et par ting, som du kan gøre.

Hvis din fejl sker i et program eller spil. Så er det første step at opdatere dine drivere. Det gør du ved at søge efter din computers modelnummer. Hvis du har en computer som er bygget hos os eller et andet firma skal du selv finde frem til dit bundkorts nummer. Det gør du ved at finde frem til hvem der har lavet dit bundkort. Hvis du ikke kender dit bundkort kan du åbne CMD “command prompt” taste denne kode – “wmic baseboard get product,Manufacturer,version,serialnumber” Her modtager du dit bundkort modelnummer, som du derefter søger på Google” (Bundkortsmodelnummer) Drivere. Her vælger du kun at downloade drivere fra det brand som har lavet dit bundkort. Det kunne være MSI,Asus, ASrock osv..

Dernæst skal du have din rigtige drivere til dit grafikkort. Her skal du finde ud af hvilken producent af grafikkort du har. Det gør ved at søge på “Enhedshåndtering” i søgefeltet. Så vælger du det felt der hedder “Skærmkort” Her ville du kunne se dit grafikkortets navn og nummer. Det søger du derefter på Google.

Oplever du stadig fejlen også efter du har opdateret alle driverne? Så er det tydelig tegn på at være et hardware problem.

 

Programmer som tit laver fejl

Der er mange programmer som desværre tit kan generer fejl. Vi ser desværre også tit at der bliver hentet software som ikke er helt rene.. og som kun skaber fejl, og henter Malware og andet uønsket software ned sammen med programmet, du til at starte med installeret.

Programmer som renser computer? 

Her ville jeg både sige ja og nej. Der findes så mange rensnings programmer. Nogle programmer er gode nok, men andre er kun lavet til at lave fejl. Desværre ser vi også tit at programmerne indeholder malware og andet uønskede software. Derudover kan disse programmer tit slette vigtige filer i dit styresystem. Det kan også være med til at skabe en masse fejl. Vi anbefaler at du bruger din sunde fornuft, og ikke klikker på en masse links og andet. Derudover skal du kun fjerne programmer på den helt rigtige måde. Altså i Windows kontrol Panel  “Tilføj og eller fjern programmer” IT Løsningen anbefaler kun brugen af programmet CClencer til at rense din computer med.

 

Hardware fejl

Hardware fejl kan selvfølgelig ikke løses ved at slette diverse programmer. Det er fejl som sker via én komponent del inde i computeren. Hvis fejlen du oplever er hardwarerelateret fejl, skal computeren højst sandsynligt ind forbi os. Kontakt os på Kontakt@itloesningen.dk eller 50 70 60 23, så finder vi en løsning til din computer.

For at kunne finde ud af hvilken af dine komponenter som laver fejl, skal vi teste individuelt delene i din computer. På den måde kan vi indsnævrer hvor fejlen kunne komme fra. Først laver vi en overordnet test, som både tester CPU og GPU, det kan gøres på mange måder, men vi plejer at bruge MSI Kombustor og Unigine Heaven. De to programmer giver hver sine måder at teste på. Begge programmer kan hentes her og her. Kør MSI Kombustor til at start med. Du gør sådan her – Åben programmet og vælg “GPU Core bruner v2” Derefter trykker du på knappen “CPU Burner” (Denne starter en stress test af din processer) Tryk herefter på “Start stress test” efter du har startet “CPU Burner”

  1. Crasher pc’en skal du køre samme test uden “CPU Burner” på.
  2. Crasher pc’en ikke længere ligger fejlen i din processer.
  3. Crasher den stadig ikke ville fejlen højst sandsynligt ligge i dit grafikkort.
  4. Crasher din computer slet ikke under testen. Skal vi teste på andre måder.

Du kører nu det andet program, som jeg nævnte tidligere. Unigine Heaven. Crasher computere hellere ikke her. Ligger fejlen ikke i din processer eller grafikkort. Nu skal du køre en Hukommelsesdiagnosticering, denne test ville fortælle om dine ram fejler noget.

  1. Der er et program indbygget i Windows, som fungerer ganske fint.
  2. Klik nede ved søge feltet og søg “Hukommelsesdiagnosticering”

Oplever du stadig fejlen, men du fik ikke fremprovokere fejlen, så skal du altid være mere end velkommen til at kontakte os på 50 70 60 23 eller kontakt@itloesningen.dk    

En tanke om “Fejlsøgning af en computer

 1. Gammelhof siger:

  Tak for en god guide til fejlsøgning, prøvede det hele og alt var ok, det viste sig at det var en BIOS update der skulle til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ring
Priser
Vidensbasen
Kontakt