Hacker misbruger Zoom programmet – Det skal du kigge efter

Zoom hack

Desværre udnytter hackerne vores Corona krise.. Et ny phishing angreb med programmet Zoom. Angrebet misbruger Zoom til at stjæle legitimationsoplysninger.

Phishing beskederne indeholder Zoom-logoet, og fortæller at du har ubesværet møde og eller en konto som er suspenderet. For at genaktiver eller se flere oplysninger om det møde man har missede. Skal man klikke på linket i mailen. Der er også blevet opdaget en anden variant af phishing angrebet, her gives der en velkomst besked, med et link til Zoom. I alle tilfælde af angrebet bliver du ført til en hjemmeside, hvor du skal indtaste dine legitimationsoplysninger.

Der findes mange falske Zoom domæner og links.

I følge BBB har de registrerede over 2000 falske domænes, der har noget med Zoom. De bruger disse domænes til at sende mail ud med navnet Zoom i mailadressen. Der kan desværre indeholde malware i disse links som bliver sent. Hvis du bruger Zoom skal du være ekstra opmærksom på hvad du klikker på.

Foruden at hackerne for adgang til din Zoom konto, ville de måske også lave et angreb på din computer. De mails, som de sender ud ville normalt indeholde malware eller andet vira, som aktivers samtidig med at du klikker på linket i mailen.

Det er desværre ikke noget nyt, at hackeren slå til under tendenserne, de følger altid med, på hvad der foregår i verden, og strukturer deres mails efter det. Coronatiden har været ingen undtagelse. Cyberkriminelle har i den grad udnyttet sig af at kontoerne er rykket hjem til privaten.

Sådan finder du ud af om det er en falsk mail:

Du skal kigge efter afsender på den mail du har fået. Hvis navnet ikke bruger Zoom.com eller Zoom.us i mailadresse. Så skal du ikke klikket på noget som helst. Disse to navne er de eneste officielle fra Zoom virksomheden. Hvis du stadig er i tvivl, kan du altid kontakte os