Vigtige ting du skal huske, hvis du arbejder hjemmefra

Hjemmekontor

Det vigtige spørgsmål er jo. Arbejder du hjemmefra, noget af tiden, hele tiden eller også uden for arbejdstiden?

Der er et par ting som er noget vigtig, når vi snakker om din hjemmearbejdsplads. Vi skal tage stilling til din fysiske arbejdsstilling og din computers IT-sikkerhed. De fleste af os, ville helt sikkert, smide benene oppe i sofaen, men det er ikke en super god arbejdsstilling. Hvis du har pladsen anbefaler vi at du sætter dit skrivebord, stol og computer i et separat rum, fra det private. Det ville give en bedre føles af ikke at have adgang til arbejdet hele tiden. Dermed kan det være nemmere at adskille arbejde og privatliv. Det kan netop være super svært at adskille arbejdslivet og privatlivet. Her må du selv være rigtig god til at hive dig i nakken, så du ikke ender med at gå ned med stress…

Du har som medarbejder krav som du skal følge, hvis du skal have en ordentlig arbejdsplads. Du skal have et par basale ting på plads, såsom computer, internet, telefon og adgang til virksomhedens infrastruktur. Der ville blive stillet krav til dine kontormøbler, også selvom du arbejder hjemmefra. Det er super vigtig at du indretter dit hjemmekontor ergonomisk af hensyn til både din fysik og produktivitet niveau. Tænk engang, hvor meget får du lavet, hvis du ligger sofaen? Nok ikke super meget. Du ville højst sandsynligt også have ondt i ryggen efter en super lang arbejdsdag i sofaen…

Arbejdsbord

Der ville være krav til dit arbejdsbord. Et arbejdsbord skal være tilstrækkeligt bredt og dybt til at du kan opnå en afstand mellem computeren udstyret og dig. Jo større din skærm er, jo større afstand skal du have. Bordet skal også kunne tilpasse sig i højden. Her ville vi klart anbefale at der bliver købt et højdejusterbare bord, så kan du altid justere det efter din arbejdsstilling.

Arbejdsstol

Ligesom du arbejdsbord, er der også krav til hvad din arbejdsstol kan. Din arbejdsstol skal være stabil og vigtigst af alt, skal den kunne justeres i højden og i sædet, så den altid ville passe til dine behov. En god arbejdsstol skal give dig muligheden for at variere sædehældningen og sædedybden. Du skal indstille den til dit behov, specielt hvis du skal side ned i mange timer adgangen.

Arbejdsgivers regning

Hvis den virksomhed du arbejder for, har aftale om at i arbejder hjemmefra. Skal arbejdspladsen give dig det rette udstyr, som ville være en ordentlig kontorstol, arbejdsbord, skærm osv.. Arbejdstilsynet har skrevet nogle ret nemme regler for, hvordan din arbejdsplads på kontoret bør indrettes, så den er ergonomisk tilfredstillende. Dette gælder også for dit hjem, hvis du arbejder mere én dag om ugen. Der bliver dog ikke stillet helt de samme krav, da din arbejdsgiver selvfølgelig ikke kan få adgang til dit hjem, og ikke kan kontrollere om du overholder kravene. Dog skal din arbejdsgiver stille udstyr til rådighed.

Hvad har hjemmearbejde og IT-Sikkerhed med hinanden at gøre?

Du arbejder hjemmefra, her bruger du dit private netværk. Det har normalt ikke samme sikkerhedskrav, som når du sidder på arbejdspladen. Derfor skal du være ekstra opmærksom på, hvad du klikker du rundt på. IT Løsningen anbefaler også at du holder din arbejdes computer og privatcomputer adskilt. Lad ikke lige familien bruge den til at spille spil eller andet. Installere heller ikke programmer på computeren uden at aftale det med din IT-afdeling.

Du skal virkelig tjekke tingene en ekstra gang. Før der bliver gjort action. Tjek afsenderens mailadresse, hvis den ser rigtig nok ud, og du stadig synes den ser mistænkelig ud. Så ring personen op og spørg, så er du mere end 110% sikker.

De fleste virksomheder har i dag et system online, som lader deres medarbejder koblet op på et fjernskrivebord. I disse systemer er der en rigtig høj sikkerhed, med du skal stadig være opmærksom. Fordi din internetforbindelse er stadig ikke helt sikker, og det kan give hackerne adgang til virksomhedens filer.

Sørg altid for at tage backup!! Det er super vigtig at tage backup. Du ved aldrig om din computer ville blive låst ude af en hacker, eller hvis computeren pludselig bryder sammen. Tjek eventuelt vores backup løsninger her – https://itloesningen.dk/cloud-backup/