Hvorfor skal vi opdatere vores software?

Windows installation

Vi ved næsten alle sammen godt at der findes mange ondsindet banditter ude på internettet, og derfor er det super vigtigt at du opdatere alt software.

Stort set alle hacker angreb, sker gennem et sikkerhedshul som kan forekomme i alle slags software. Det er umuligt at det ikke sker. Derfor er det ekstremt vigtig at alt software som er på din computer er fuldt opdateret, lige meget hvilket program det er.

Det kan godt være at den nyeste software, kan skabe problemer og måske endda skabe store problemer på din maskine, men det må vi altså tage med, og følge os sikker i stedet. Problemerne kan vi altid løse, men når du først er blevet hacket er det svært at gå tilbage..

Hvad er et sikkerhedshul?

Et sikkerhedshul er et stykkekode i det software du har installeret, som kan bruges skadeligt. Nogle af hullerne ville det være muligt at kunne give hackerne adgang til din computer, ved at starte forskelige programmer gennem det stykke software, som er installeret på din computer. De fleste sikkerhedshuller bliver tit opdaget før de bliver udnyttet, men hvis du kører med forældet software i længere tid, ville du være særligt udsat.

Skal alt software opdateres?

Ja, alt software på din computer skal opdateres. Det vigtigste som skal opdateres er selvfølgelig dit styresystem. Du skal dog også huske de programmer som du har installeret på din maskine, for ellers kan det være lidt lige meget. De programmer som du har installeret kunne fx være Chrome browser, Office, Media player osv. Hvis disse programmer ikke er fuldt opdateret ville der være mulighed for at hackerne kan komme ind den vej.

Husk også mobiltelefonen

Din telefon er en lille computer. Så den skal også altid opdateres.

Hvordan sikre jeg at min maskine er fuldt opdateret?

Din Windows maskine skulle meget gerne opdatere af sig selv. Du kan tjekke om dit Windows er sat til automatisk opdatering inde under “Windows update”

Sådan gør du: Tryk på Windows tasten på dit tastatur, og klik på “tandhjulet” og tryk på knappen opdatering og sikkerhed. Her ville du kunne se om din enhed er opdateret.

Du kan på de fleste programmer se under indstillinger om de er fuldt opdateret.

Hvis du er usikre, kan du altid kontakte os